Det här händer i sommar för barn och unga

Sommaren i år blir inte riktigt som vanligt. Vi måste vara försiktiga med hur vi reser och möts. I Tyresö har vi ambitionen att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för barn och unga som fungerar trots den pågående pandemin. Och det är en hel del!

– Nu är äntligen sommarlovet här, och efter den här tuffa våren är det kanske viktigare än någonsin att ge barn och unga chansen till en bra sommar. Det finns ett  stort behov av att mötas och hitta på kul aktiviteter. I år erbjuder vi som vanligt Fritidsgårdarnas och Kulturskolans dagkollon, fast i mindre grupper.  Vi har även köpt in badrullstolar till Albybadet för dem med funktionsnedsättning. Alla ska kunna njuta av ett härligt dopp,  säger Thomas Sundblad (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

-Vi har ett samarbete med  Idrott utan gränser som syftar till att idrott ska bli en väg in i gemenskap för barn och ungdomar. Tanken är att i samverkan med skolor introducera meningsfulla aktiviteter på fritiden, idrottslektioner och på raster säger Jannice Rockstroh (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. I sommar ska även Idrott utan gränser komplettera kommunens sommaraktiviteter i sex veckor för att bidra till att skapa meningsfulla aktiviteter för de barn som är i Tyresö under sommarlovet.

– Den situation som pandemin utgör, ökar risken för att barn och ungdomar ska fara illa. För många familjer har det inneburit en större oro, särskilt när tillvaron är svårare att få ihop. Jag är glad att vi erbjuder en bred blandning av fritidsaktiviteter och ännu fler sommarjobb i år. Kontakten med vuxna utanför familjen är otroligt viktig. Med våra nya fältassistenter på plats får vi ytterligare en viktig pusselbit i det sociala skyddsnätet, säger Ajda Asgari (MP), ordförande i Arbetsmarknads- och socialnämnden.

Ett urval av kommunens aktiviteter följer efter kontaktuppgifterna. Det finns också många föreningar som anordnar verksamhet. Mycket av detta kan du hitta på https://www.tyreso.se/arkiv/evenemang

Kulturskolan anordnar dagkollo med olika inriktningar:
Kulturskolans kollo v 24, 25 på Kulturskolan Kvarnhjulet. Barn 10-15 år. Under fyra dagar blir det dans, sång, teater och instrument för att avsluta med en härlig show dag fyra. Kostnad 720 kronor

Musikalkollo vecka 23 och 33 på Kulturskolan Kvarnhjulet. Barn 10-15 år
Var med och skapa en minimusikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. Tisdag till fredag med uppspel på fredagen.

Fritidsgårdarnas dagkollo:

Sommaren närmar sig med stormsteg och med stor förväntan. En gammal tradition fortsätter – Tyresö fritidsgårdar anordnar sedan många år ett dagkollo i Alby veckorna innan midsommar. Vi kommer att paddla kanot, spela fotboll, pyssla, bada, sola, leka, göra utflykter och en massa annat skoj.I augusti har vi också dagkollo men då utgår vi från Nyboda fritidsgård. Var med på ett kul äventyr och träffa många kompisar!

Vecka 25–27 samlas vi på Alby friluftsgårds parkering vid Alby skogsväg
Vecka 32–33 samlas vi på Nyboda fritidsgård, Pluggvägen 6 E

Nyhet för i år är att vi även har Parkourkollo för dig som ska börja årskurs 2–6 under v33.

Läs mer här: https://www.tyreso.se/uppleva–gora/fritid-for-barn-och-unga/sommarkollo-2020.html