Söndagsöppet på biblioteken

From 1 mars kommer  biblioteket i Tyresö centrum att ha öppet sju dagar i veckan. Detta är något som är efterlängtat av många kommuninvånare. Möjligheten att låna böcker, ljudböcker och filmer, och att läsa tidningar, magasin och släktforska tillgängliggörs således alla dagar i veckan.

Biblioteket i Trollbäcken är fortsatt öppet sex dagar i veckan, precis som idag, dvs måndag-lördag. Där planeras att kunna införa ”meröppet” efter sommaren.

  • Biblioteken ska vara öppna när Tyresöborna är lediga. Med ökade öppettider på söndagar kan vi förutom att erbjuda lån av böcker, ljudböcker och filmer erbjuda en plats att läsa en tidning, men även en studieplats för den som behöver plugga, säger Thomas Sundblad, (L) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Biblioteket i Tyresö strand kommer fortsatt ha öppet 6 dagar i veckan, men kommer att ha öppet på söndagar istället för lördagar, då lördag oftast är en dag med fler aktiviteter och annat som är öppet. På detta sätt erbjuds de boende i Strand att kunna besöka sitt lokala bibliotek under en dag då man kanske har ett lite lugnare tempo.

  • Tillsammans för Tyresö fortsätter att utveckla kommunens mötespunkter. Söndagsöppet är en viktig del i detta, och det känns bra att vi nu är framme vid ett genomförande av denna viktiga satsning, säger Mikael Ordenius, (MP) vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Under sommaren kommer biblioteken fortsätta med den uppskattade uppsökande verksamhet som pop-up bibliotek eller aktiviteter vid olika arrangemang.

  • Vi ser hur många kommuner i Sverige väljer att lägga ner bibliotek på grund av antingen ideologiska eller ekonomiska skäl. Jag är stolt över att Tyresö tar en annan väg och istället satsar på biblioteksverksamheten och ökar tillgängligheten. Biblioteken är en viktig mötesplats, både för demokratin och för kulturen, säger Katarina Helling, (S) gruppledare i Kultur- och fritidsnämnden